I Love Paris
I Love Paris
Facebook
Triumfbågen Paris

Triumfbågen

Adress: Place Charles de Gaulle (16 Arr), Paris (vid västra delen av Champs-Élysées)

Triumfbågen är ett känt monument i Paris. Monumentet är byggt som en valvbåge och med anor från Romarriket. Det var Napoleon I som bestämde att Triumfbågen skulle byggas som ett minne till segern i Austerlitz 1805. Triumfbågen stod inte klar förrän 1836. Man kan besöka Triumfbågens tak (50 m upp) där man har en vacker utsikt ut över Paris och alla de Avenyer som möts just vid Triumfbågen. Så glöm inte ett besök i Triumfbågen under ditt besök i Paris.

Den okände soldatens grav
Under Triumfbågen finns den okände soldatens grav som symboliserar alla dem som stupade under första världskriget. 28 jan 1921 placerades graven här. Varje år den 11 november (Stilleståndsdagen) lägger Frankrikes president en krans på graven till minne av första världskrigets offer. Ovanpå graven brinner också den sk. Flame of Remembrance.

Biljettköerna kan vara långa, köp era biljetter redan hemma:

BILJETTER: Snabbentré Triumfbågens tak
Entrebiljett Triumfbågen ParisKöp Skip-the-line-entré till Triumfbågen
En del missar nog att man kan gå upp på Triumfbågens tak. Ca 50 meter upp har man en vacker utsikt ut över Paris. Nedan för sprider avenyerna ut sig likt en stjärna. För att komma upp till utsiktsplatsen går man 284 trappsteg. Så ett par bra promenadskor är ett tips.

Inne i Triumfbågen finns också en liten utställning som berättar mer.
Karta


Sök och jämför hotell bland de mest populära resesajterna:

Jämför hotellpriser
Gilla oss på Facebook
Surfa på desktop version
2017 © www.iloveparis.se
Top