I Love Paris
I Love Paris
Facebook
Louvren Paris

Louvren Konstmuseum

Adress: Palais Royal, Musée du Louvre (1 Arr), Paris

Louvren kan nog sägas vara världens mest kända konstmuseum. Mest känt för oss är nog Louvren för att det är här man förvarar tavlan med Mona Lisa målad av Leonardo da Vinci (1503-1506). Varje år beskådas hon av över 9 miljoner besökare. Eftersom tavlan är så berömd sitter den bakom pansarglas.

Louvrepyramiden
Utanför entrén till Louvren står en stor glaspyramid. Förutom denna glaspyramid finns också en sk. inverterad glaspyramid i Louvren. Och för er som sett filmen Da Vincikoden vet ju att i slutet av filmen går Robert Langdon till just denna pyramid och har då hittat Maria Magdalenas grav just under spetsen.

Biljettköerna kan vara långa, köp era biljetter redan hemma:

BILJETTER: Louvren snabbentré
Entrebiljett LouvrenKöp Skip-the-line-entré till Louvren
Med denna biljett kommer du förbi de långa köerna. Utforska detta fantastiska konstmuseum i din egen takt och gå runt på egen hand. Här kan du beskåda Mona Lisa, Venus de Milo, egyptiska fornlämningar och konstverk som är skapade mellan 1200- och 1900-talet.

Det är inte bara innehållet i museet som är värt att se utan byggnaden i sig är vacker att beskåda.
BILJETTER: Louvren kväll
Entre Louvren kvällGuidad tur i Louvren på kvällen - (Skip-the-line) inkl. vinprovning
Ca 2.5 tim
Gå med på en 2.5 tim guidad kvällstur i Louvren. Utforska Louvrens konstskatter efter folkmassorna har gått hem. Tillsammans med guide går ni runt i Louvren när mörkret lagt sig. Självklart får ni se Mona Lisa och Venus de Milo. Som avslutning på kvällen blir det vinprovning på en parisisk vinbar en kort bit ifrån Louvren.
BILJETTER
Karta


Sök och jämför hotell bland de mest populära resesajterna:

Jämför hotellpriser
Gilla oss på Facebook
Surfa på desktop version
2017 © www.iloveparis.se
Top